Ιδιαίτερη ταυτότητα, Συνέχεια, Κληρονομιά...


 Αν θες να καταστρέψεις ένα άτομο, αν θες το καταντήσεις αδύναμο και εύκολα χειραγωγήσιμο, φρόντισε να κόψεις τις ρίζες του.

Έτσι χάνει την ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που τον ξεχωρίζει από τον γείτονά του. Χάνει την αίσθηση της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ και κυρίως της ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ που κουβαλάει. Δίχως κληρονομιά να διεκδικεί, το άτομο γίνεται εύκολα αδιάφορος πολίτης, γίνεται δούλος, γίνεται άβουλο πιόνι, ένας ξένος στην ίδια του τη γη.

Όσοι όμως γνωρίσαμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, και τις ρίζες μας όσο πιο πίσω μπορέσαμε, είτε μέσα από διηγήσεις, είτε μέσα από την ιστορία, δεν είμαστε αδιάφοροι. Έχουμε και ταυτότητα και κληρονομιά και δικαίωμα πάνω σε αυτό τον τόπο, και απαιτούμε τη διατήρηση του και την ΑΛΗΘΙΝΗ πρόοδο. Απαιτούμε ως ιδιοκτήτες, όχι ως ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ. Και αυτός είναι ο εφιάλτης κάθε συστήματος, που θα προτιμούσε να κυβερνά "περαστικούς" από έναν τόπο.

"Δεν μπαίνουμε με διάταγμα σε μια οικογένεια ή σε ένα έθνος. Το αίμα που φέρουμε στις φλέβες μας από τη γέννησή μας, το διατηρούμε για όλη μας τη ζωή. Το άτομο συνθλίβεται από τη φυλή, δεν είναι τίποτα από μόνο του. Η φυλή, το έθνος είναι τα πάντα."

Georges Vacher de Lapouge

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στις 4 Οκτωβρίου 2023 στη σελίδα AUDACIA EST VICTORIA.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

Η μεγαλύτερη πράξη της εξέγερσης... είναι η δημιουργία.

Ιλιάς - Το αίμα αυτό, καυχώμαι εγώ πως έχω.