Η μεγαλύτερη πράξη της εξέγερσης... είναι η δημιουργία.


«Βλέπουμε βίαιες πράξεις εξέγερσης όλη την ώρα. Εναντιώνονται στο κράτος, στην αστυνομία, σε μια αντίθετη κοσμοθεωρία ή μερικές φορές βλέπουμε μόνο την εναντίωση για χάρη της εναντίωσης.


Βλέπουμε ανθρώπους να καίνε επιχειρήσεις και περιουσίες, να καταστρέφουν τα προς το ζην και να τρομάζουν ανθρώπους που πιθανώς συμφωνούν μαζί τους, αλλά διαφωνούν με τον τρόπο δράσης τους. (Θυμηθείτε, οι εχθροί σας θα ήθελαν να σας δουν φυλακισμένο ή και χειρότερα, επειδή ενεργήσατε απερίσκεπτα με βάση τα συναισθήματά σας...)

Η παράλογη καταστροφή δεν επιφέρει καμία αλλαγή... το status quo παραμένει το ίδιο όταν η σκόνη κατακάθεται και η στάχτη παγώσει. Έπειτα, ένα άλλο πράγμα πυροδοτεί τον όχλο και την ξεκινά να βράζει ξανά, ένας ατελείωτος κύκλος... ή έτσι φαίνεται.

Η μεγαλύτερη πράξη της εξέγερσης... είναι η δημιουργία.

Διαφωνείς με τον τρόπο που πάει η κοινωνία; Διαμόρφωσε τις δικές σου αξίες. Μισείς τη σύγχρονη μουσική; Γράψε τη δική σου. Τα μοντέρνα ρούχα αυτές τις μέρες δεν είναι του γούστου σου; (Ελπίζω πως όχι) Σχεδίασε τα εμβλήματα που σου δίνουν δύναμη σε ένα μαύρο τζιν μπουφάν και φόρεσέ το σαν μια πανοπλία. Βαρέθηκες να είσαι αδύναμος και ά-σχημος; Σμίλεψε ολομόναχος τον σιδερένιο ναό που σε περιβάλλει [το σώμα σου], συναγωνίσου τα ηρωικά αγάλματα των αρχαίων χρόνων.

Αντί να διοχετεύεις όλη αυτή την ενέργεια για να γκρεμίσεις πράγματα, διοχέτευσέ την στην αυτοπραγμάτωση, στο να γίνεις αυτός που είσαι [«γέννοιο οἷος ἐσσὶ» — Πίνδαρος]. Αξιοποίησε τη δύναμη μέσα σου και παρακολούθησε τη Θέληση σου να διαμορφώνει τον κόσμο γύρω σου.

[...] Άναψε μια φλόγα στην καρδιά σου, που είναι πιο φωτεινή, πιο τολμηρή απ' ό,τι έχεις ποτέ δει.

Λάμψε τόσο λαμπερά, που ο ίδιος ο Ήλιος θα σε κοιτάζει με φθόνο.»

Κείμενο που ανακάλυψα στο διαδίκτυο και μετάφρασα. Δυστυχώς δεν βρήκα το όνομα του συγγραφέα. Οι αγκύλες δικές μου.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα Audacia Est Victoria.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

Ιλιάς - Το αίμα αυτό, καυχώμαι εγώ πως έχω.