Ο Κανένας νέος πρόεδρος του Τίποτα

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν για άλλη μια φορά το "θαύμα" τους: Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56%. Σήμερα κλείνουν 4 εβδομάδες που μάθαμε την (πολιτική) ύπαρξή του κ' έγινε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης & εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Με θητεία στη Goldman Sachs & συμμετοχή στη προεκλογική καμπάνια του Joe Biden το 2008, αρχίζω καταλαβαίνω γιατί φαίνεται ο ιδανικός στους Αμερικανούς.

Δυο λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό:

α. Θα δώσει την απαραίτητη στήριξη στη κυβέρνηση Μητσοτάκη αν φέρει προς ψήφιση μια άδικη για την Ελλάδα συμφωνία συνεργασίας με την Τουρκία για την ΑΟΖ ("Πρέσπες του Αιγαίου") που θα ξεσηκώσει αντιδράσεις. Ακόμη και στο ακραίο & απίθανο σενάριο που μια ομάδα 10 βουλευτών της ΝΔ δεν ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία, πλέον θα υπάρχει η φιλοαμερικανική εφεδρεία στον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει "διακομματική συναίνεση".

β. Όταν έρθει η ώρα να φύγει ο Μητσοτάκης από την εξουσία (που νομοτελειακά θα έρθει κάποτε), θα υπάρχει φιλοαμερικανική εναλλακτική για να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Ένα δικό τους παιδί, ένα δικό τους πιόνι. Αριστερό μάλιστα και "επικοινωνιακά ταλαντούχο"...

Ενα τελευταίο σχόλιο για την ελληνική αριστερά: Σας ξεφτίλισαν ακόμα μια φορά, και με την ψήφο του λαού σας.

Η πιο σοβαρή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Είχε το σημαντικότερο ρόλο στη κυβέρνηση (Υπ. Οικονομικών), έχει μια σοβαρή τεχνοκρατική κατάρτιση, έχει μια πορεία δεκαετιών στη πολιτική, έχει προσγειώμενο και σχετικά σοβαρό λόγο & ιδεολογική γνώση. Και αυτά του τα αναγνωρίζω ως αντίπαλος και αντιμαρξιστής.

Παρολαυτά, ο σοφός λαός του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στις πρώτες θέσεις τους πιο ΡΗΧΟΥΣ υποψήφιους που λένε μόνο κενότητες. Ο λόγος τους είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της αερολογίας. Έλεγε η Αχτσιόγλου "θέλω ένα κόμμα που είναι με το δίκαιο, ένα κόμμα που είναι με τους πολλούς"... (Άμα ξέρετε εσείς κανένα κόμμα που θέλει να είναι με τους λίγους & με το άδικο, να μου το πείτε και εμένα!! 😂)

Τέλος πάντων, οι νοήμονες βλέπουν για άλλη μια φορά πόσο έχει εξευτελιστεί & ξεπέσει η "πολιτική" στην Ελλάδα. Το φύλλο συκής έπεσε. Τα πρωινάδικα μετατρέπουν τα μηδενικά σε αρχηγούς και ο Έλληνας ψηφοφόρος παραμένει ο μεγαλύτερος σανοφάγος.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στη σελίδα AUDACIA EST VICTORIA.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

Η μεγαλύτερη πράξη της εξέγερσης... είναι η δημιουργία.

Ιλιάς - Το αίμα αυτό, καυχώμαι εγώ πως έχω.