Failed Society



Εικόνα από τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν αναρχικοί (πολλοί από τους οποίους φοιτητές) στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά την κατάληψη του χώρου.

Αν αναρωτιέστε πως μοιάζει μια αποτυχημένη κοινωνία, δείτε γύρω σας. Δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε. Τα μουτζουρωμένα αγάλματα είναι το απόλυτο σύμβολο.

Και όλα αυτά με μια κυβέρνηση που θα τελείωνε τις καταλήψεις και τα μπάχαλα «την πρώτη εβδομάδα» που θα αναλάμβανε. Που θα επέστρεφε τα πανεπιστήμια σε όσους ήθελαν να μορφωθουν και όχι να καταστρέψουν. ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν έχει δικαίωμα να ομίλει.

Το πρόβλημα δεν θα το λύσει καμία κυβέρνηση. Κανένα κόμμα. Κανένας τεχνοκράτης. Κανένα νομοσχέδιο. Ούτε καν μια δικτατορία δεν θα το λύσει.

Το πρόβλημα είναι δομικό και φτάνει βαθιά στις αντιλήψεις που καλλιεργήθηκαν στους Έλληνες από τη μεταπολίτευση και μετά. Και οι ιδέες αυτές έχουν ριζώσει γερά. Για να ανατραπούν χρειάζεται ένα νέο πολιτικό και πνευματικό κίνημα εθνικισμού και αξιοκρατίας που φυσικά ΔΕΝ θα υπάρξει, γιατί ούτε ποιοτικοί πνευματικοί φορείς υπάρχουν, ούτε και ώτα ευήκοα από τη πλευρά του λαού.

Επομένως, όπως τα βλέπω τα πράγματα: προετοιμαστείτε γιατί θα γίνει χειρότερο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

Η μεγαλύτερη πράξη της εξέγερσης... είναι η δημιουργία.

Ιλιάς - Το αίμα αυτό, καυχώμαι εγώ πως έχω.