29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1949 Η ΕΛΛΑΣ ΝΙΚΗΣΕ – Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΕΣΩΘΗ


Την 29ην Αυγούστου 1949, έληξε ο άγων κατά της ξενοκίνητης συμμοριακής επιδρομής, με την νίκη των Ένοπλων Δυνάμεων της Πατρίδος. Εις τον αγώνα εκείνον, ο όποιος διήρκεσε τριάμισι έτη, μεγάλη υπήρξε ή προσφορά όλων των Ελλήνων, με την ανυποχώρητο απόφαση των να προασπίσουν αντί πάσης θυσίας την Πατρίδα.
Όμως, όλως Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν ή συμμετοχή των εις την Μακρόνησου εκπαιδευθέντων οπλιτών, των γνωστών «Μακρονησιωτών». Παρασυρμένα αρχικώς Ελληνόπουλα, από την έντεχνο κομμουνιστική προπαγάνδα, αντιληφθέντα εν συνεχεία την παγίδα, επανήλθαν πλήρως εις την ελληνική οικογένεια.
Αφού περάτωσαν την εις την Μακρόνησο στρατιωτική εκπαίδευση των, μέσα εις μίαν καθαρώς εθνική και χριστιανική ατμόσφαιρα, μετέβησαν εις το μέτωπο.
Εκεί, πλαισίωσαν το 596 Τάγμα Πεζικού, το 8ον Ελαφρό Τάγμα Πεζικού και άλλες Μονάδες του Στρατού. Πολέμησαν δε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αξιοθαύμαστο ηρωισμό κατά των ξενοκίνητων συμμοριών. Ή γενναιότητα των ήταν τοιαύτη, ώστε απετέλεσαν το φόβητρο των συμμοριτών. Τρία και ήμισυ περίπου έτη διήρκεσε ο σκληρός και δύσκολος, αλλά ηρωικός και ένδοξος εκείνος αγώνας, κατά της ξενοκίνητης συμμοριακής επιδρομής. Εν τέλει δε, ή γρανιτώδης και ανυποχώρητος θέληση των παιδιών της Ελλάδος, ανέτρεψε τα σχέδια των επιδρομέων. Ή νίκη στεφάνωσε τις Ένοπλους Δυνάμεις. Ή Ελλάς νίκησε, ή Μακεδονία διεσώθη. Μετά την λήξη του αγώνος, το σύνολον της πολιτικής ηγεσίας συνεχάρη τις Ένοπλους Δυνάμεις και υποσχέθηκε ότι παντοτινή θα είναι ή τιμή προς τους ηρωικούς Νεκρούς. «Εις την συνείδηση των ερχομένων γενεών, αιωνία θα είναι ή μνήμη των αθανάτων Νεκρών», είπε ο εις την αντιπολίτευση Γεώργιος Παπανδρέου.
Συντόμως δε, το Ελληνικό Κράτος, συγχώρησε όχι μόνον τους ακουσίως, αλλά και τους εκουσίως αντεθνικά δράσαντας και έδωσε εις αυτούς την δυνατότητα επανόδου των εις τους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας.
Η ηγεσία όμως της αντεθνικής εκείνης επιδρομής, δεν ικανοποιήθηκε από την μεγαλοφροσύνη της Πατρίδος. Ηθέλησε πολύ περισσότερη Επεδίωξε όπως ο αγώνας του 1946-1949 χαρακτηρισθεί ως «εμφύλιος πόλεμος».



Ο σκοπός ήταν εμφανής. Δυστυχώς, δε, χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων, έγινε σταδιακώς δεκτή η επιδίωξη αυτή.
Η επίσημη Πολιτεία αρνείται πλέον να τιμήσει, ως έχει υποχρέωση, τους ηρωικούς Νεκρούς του αντισυμμοριακού αγώνος. Ό αντισυμμοριακός άγων μετονομάστηκε σε «εμφύλιο πόλεμο», οι δε συμμορίες αναγνωρίσθηκαν ως «Δημοκρατικός Στρατός».
Φθάσαμε δε ακόμη, εις το σημείο να ακούσουμε και την τελείως απαράδεκτη δήλωση αρχηγού κόμματος, ότι τίμα κάποιους συγκεκριμένους αγώνας, οι οποίοι όμως «αγώνες» στρεφόντουσαν κατά της Πατρίδος, εις μίαν προσπάθεια ανατροπής της Δημοκρατίας και αποσπάσεως Ελληνικών εδαφών εκ του κορμού της Πατρίδος.
Ί.Ν. Άντωνακέας, Αντιστράτηγος ε.α.
Πηγή: Αδήωτος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΑΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

Η μεγαλύτερη πράξη της εξέγερσης... είναι η δημιουργία.

Ιλιάς - Το αίμα αυτό, καυχώμαι εγώ πως έχω.